Lyhytkurssit

Kuva, joka sisältää kohteen teksti, sisä Kuvaus luotu automaattisesti

 

Lukuvuonna 2022-2023 järjestämme lyhytkursseja sivutoimipisteessämme Keravan kirjaston yläkerrassa (paasikivenkatu 12, luokassa 0204) sekä pääkoulullamme Tomtebossa (paasikivenkatu 5).

KEVÄT 2023:

Vauvojen ja taaperoiden värikylvyt

Kevät 1/2023 9.1-13.3.2023

Kevät 2/2023 20.3-22.5.2023

  • Taaperot klo10-10.45
  • Vauvat klo 11.30-12.15

Keravan kirjastossa kuvataidekoulun opetuspisteessä, 2.kerros. Me-talon ja tanssiopiston kanssa samasta aulasta. Paasikivenkatu 12.

Värikylvyn ohjaa kuvataideopettaja, värikylpyohjaaja Eevi Kilponen.

Ota mukaan lapselle vaihtovaate ja pyyhe.

Värikylvyssä lapsiperheet pääsevät leikin, yhteisen ihmettelyn ja tutkimisen kautta tutustumaan moniaistiseen värien ja materiaalien maailmaan. Värikylvyssä edetään materiaalien, värien ja valon kokemisesta, havaitsemisesta ja tunnustelusta itse tuotettuun jälkeen. Kaikki käytetyt materiaalit ja värit ovat taaperolle turvallisia. Päämäärä ei ole suorittamisessa eikä tehokkuudessa, vaan aistimisessa, hetkeen pysähtymisessä ja vuorovaikutuksessa vanhemman ja lapsen välillä. Lapsi, ennakkoluuloton maailman tutkija ja kokija on työskentelyn keskiössä.

Ilmoittautuminen kerkuva.eepos.fi  Lyhytkurssin hinta 65€. Yksi kurssi kokoontuu yhteensä viisi kertaa.

***

MUUTA OPETUSTA:

TAIDELEIKKI (3.9.2022 – 6.5.2023)

  • 2-3 vuotiaille vanhemman kanssa!
    Kuukauden ensimmäinen lauantai klo 10.30-11.30
  • 4-5 vuotiaille vanhemman kanssa!
    Kuukauden ensimmäinen lauantai klo 12-13.30

Maksuton jokaisen kuukauden ensimmäisenä lauantaina järjestettävä TAIDELEIKKI, on perheen pienempien omaa taidetoimintaa tutun aikuisen kanssa. Kuukausittain vaihtuvaan työpajaan voi ilmoittautua sähköpostitse etukäteen osoitteessa toimisto@keravankuvataidekoulu.fi. Opetus järjestetään Keravan kirjaston opetuspisteessämme, 2.kerroksessa kuvataidekoulun luokassa. Opettajana toimii kuvataidekoulun opettaja Marjut Maristo

Opetus on maksuton, eikä materiaalimaksua peritä. Ilmoittautuminen etukäteen. Ryhmäkoko max20 (yhteensä lapsia ja aikuisia)

***

LAPSI-AIKUINEN -ryhmät

Haluaisitko harrastaa kuvataidetta lapsesi, lapsenlapsesi tai vaikka kummilapsesi kanssa? Keravan kuvataidekoulussa toimii suosittu kuvataideryhmä, jossa keskitytään yhdessä kuvataiteen harrastamiseen tutun aikuisen kanssa. Tutustumme taiteen eri tekniikoihin, kuten esimerkiksi grafiikkaan, keramiikkaan, maalaamiseen, animaatioiden tekoon, rakenteluun sekä valokuvaamiseen. Opettajana toimii kuvataidekoulun opettajat. Opetus lukuvuonna 2022-2023 MAANANTAISIN monitoimitalossa klo 16.30-18 (6-9v+aikuinen) ja toinen ryhmä 18.15-19.45 (10-11v + aikuinen) PERJANTAISIN kirjastolla (6-9v+aikuinen) klo 17-18.30.
ikäraja 6+
Opetuskertoja on syyslukukaudella 17 ja kevätlukukaudella 17.
Ilmoittaudutaan niin, että molemmat osallistujat ilmoittautuvat erikseen omalla lomakkeella. Viestikenttään oman parin nimi. Ilmoittautuminen kerkuva.eepos.fi  Hinta 190€ pari /lukukausi, (95€/oppilas)

***

SARJAKUVA JA ANIMAATIOPAJA 9-11 -vuotiaille.
Ryhmässä syvennytään sarjakuvaan ja erilaisiin animaatiotekniikoihin. Ryhmässä opiskellaan tarinan rakentamista sekä vaha-, pala-,  ja piirrosanimaatioita . Animaatioita tehdään sekä käsin piirtäen että diginä. Harjoittelemme animaatioiden editointia ja valmiita animaatioita julkaistaan koulumme youtube-kanavalla. Lukuvuoden aikana syntyneistä sarjakuvista koostetaan yhteinen lehti.

Ryhmään tullakseen ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta. Opetusta on syksyllä 17 ja keväällä 17 kertaa, joista osa voi olla mahdollisia näyttely/elokuvaretkiä.

Hinta hinnaston mukainen 90min, eli 190€/lukukausi

Opetus on keskiviikkoisin klo 16-17.30 pääkoulullamme Tomtebossa. Opetus aloitetaan 18.1 syyslukukaudella.

Opettajana Heidi Savilakso-Saatsi

***

LUO PELI!- kurssi

Luodaan omia pelejä ja hahmoja sekä pelimusiikkia! Opetellaan ohjelmointikieltä, digipiirtämistä sekä pelimusiikin ja -äänien tekoa. 10-13-vuotialle!

Keravan kuvataidekoulun kirjaston opetuspisteessä (Paasikivenkatu 12, 2.kerros)
Keravan musiikkiopiston musiikkikartano (Lapilantie 12)

Opettajat: Heidi Savilakso-Saatsi(kuvataidekoulu) & Pasi Huttula (musiikkiopisto)

● Yhteensä 17 opetuskertaa à 90min
● Oppilaita yhteensä 24
● Ryhmä jaetaan kahteen osaan, joista toiset aloittavat musiikissa ja toiset kuviksessa.
● Vuoroja vaihdetaan viiden kerran jälkeen ja vaihdon yhteydessä järjestetään yhteinen LAN-tapahtuma jossa oppilaat pääsevät testikäyttämään projektejaan.
● Jälleen viiden kerran jälkeen on vaihto ja väli LAN-tapahtuma ja lopuksi tiivistetty projektien viimeistely tarpeiden mukaan. Kurssin päätteeksi LAN PARTY jossa kaikki pelit esitellään kaikille oppilaille.
● Kurssin hinta yhteensä 150€/oppilas
Opetus järjestetään Keravan kuvataidekoulun kirjaston opetuspisteessä sekä Keravan musiikkiopiston Musiikkikartanolla.
KUVANVEISTO -keramiikkakurssi
Keramiikan lyhytkurssi, jossa tutustutaan kuvanveiston alkeisiin tekemällä yksi iso veistos. Työt maalataan ja lasitetaan. 3.-24.3.2023 (4x90min opetus)
perjantaisin klo 15.30-17
Keravan kirjastolla kuvataidekoulun opetuspisteessä. Hinta 50€. Opettajana
Tiia Karjalainen
NUORTEN TAIDEKURSSI 12-16v
Aloita kesäloma taidekurssilla! Keravan kuvataidekoulun taidekurssilla tehdään joka päivä monipuolisesti taidetta ja retkeillään työskentelemään erilaisiin kohteisiin. Ota siis mukaasi polkupyörä! Säänmukainen ja taidetyöskentelyä sietävä vaatetus. Ilmoittaudu nyt osoitteessa kerkuva.eepos.fi
LASTEN TAIDELEIRI 7-11v

7-11 -vuotiaille. Opetuspiste Tomtebo, pääkoulu sekä kirjaston opetuspiste
Opettajina Eevi Kilponen, Tiia Karjalainen ja Marjut Maristo. Keravan kuvataidekoulun taideleirillä tehdään joka päivä kuvataidetta ja liikutaan lähiympäristössä. Leirillä tutkitaan, leikitään ja nautitaan kesän ensimmäisistä päivistä. Leirin hintaan kuuluu lämmin lounas. Leirin hinta on 135 €
Osallistujat ovat vakuutettuja Keravan kuvataidekoulun puolesta.
Ilmoittautuminen osoitteessa kerkuva.eepos.fi

Lisäksi järjestämme Keravan kasvatus- ja opetusviraston kanssa yhteistyönä kuvataidekerhoja ja Harrastamisen Suomen mallin toimintaa Keravan kouluissa.