Ilmoittautuminen

1. Oppilaaksi ottaminen

Oppilaspaikkaa voi hakea ympäri vuoden. Ilmoittautuminen tapahtuu linkistä kerkuva.eepos.fi 

Jatkoilmoittautumisesta vanhoille oppilaille tiedotetaan erikseen loppukeväästä.

Tietosuojaseloste löytyy linkistä Keravan kuvataidekoulun tietosuojaseloste

Kuvismuskariin ilmoittaudutaan musiikkiopiston linkistä kemu.eepos.fi

Kuvatanssiin ilmoittaudutaan tanssiopiston linkistä kto.eepos.fi

Vanhoilla oppilailla on ryhmiin etusija ja uudet oppilaat otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Uudet oppilaat voivat tutustua kuvataidetunteihin veloituksetta kahden viikon ajan.

Kaikille hakijoille ilmoitetaan oppilasryhmistä ja mahdollisista jonotuspaikoista kesäkuun alkuviikoilla.

2. Ilmoittautuminen

Lukuvuosi muodostuu syys- ja kevätlukukaudesta. Ilmoittautuminen tehdään koko lukuvuodelle ja se on voimassa sekä syys- että kevätlukukaudella. Ilmoittautuminen tapahtuu nettisivujen kautta sähköisessä Eepos-järjestelmässä.

3. Lukukausimaksu ja peruutusehdot

Lukukausimaksu laskutetaan kaksi kertaa vuodessa, syys- ja kevätlukukaudelta erikseen. Laskut toimitetaan e-laskuina sähköpostin liitteenä. Pyydettäessä toimistosta voi saada myös paperilaskun.

Toimiston kanssa voi sopia eräpäivän siirrosta tai maksuaikataulusta.

Taloudellisesti tuettu oppilaspaikka

Vapaamuotoiset tuetut oppilaspaikat ovat haussa syyskuun loppuun saakka. Lähetä vapaamuotoinen hakemus sähköpostilla rehtorille osoitteeseen heidi.savilakso-saatsi@keravankuvataidekoulu.fi tai kirjeenä osoitteeseen Paasikivenkatu 5, 04200 Kerava. Maksuhuojennuksen perusteena on oppilaan kiinnostus kuvataideharrastukseen sekä perheen taloudellinen tilanne.

Uudet oppilaat voivat perua paikan maksutta lukukauden kahden ensimmäisen opetuskerran jälkeen viikon sisällä.

Vanhojen oppilaiden tulee tehdä mahdollinen oppilaspaikan peruminen ennen syys- tai kevätlukukauden alkua. Oppilaspaikan perumisesta lukukauden jo alettua, peritään 50 euron peruutusmaksu.

Kesken lukukauden lopettaneiden oppilaiden lukukausimaksuja ei palauteta.

Oppilaspaikan peruuttamisesta ja opintojen lopettamisesta on ilmoitettava toimistoon.

Keravan kaupungin harrasteseteli

Harrasteseteli on keravalaisille 13–29-vuotiaille nuorille suunnattu avustus. Harrasteseteliä voi käyttää mihin tahansa säännölliseen, järjestettyyn tai omaehtoiseen harrastustoimintaan tai harrastusvälineisiin. Harrastesetelin hakuaika on 1.1.–31.5.2020 ja 1.8.–30.11.2020. Hakemuksia käsitellään jo hakuaikana.

Avustuksen suuruus on enimmillään 200 euroa. Tukea myönnetään sosioekonomisin perustein. Avustus on harkinnanvarainen. Huomaa, että jos olet saanut saman kauden aikana harrastestipendin, et ole oikeutettu harrasteseteliin.

Avustusta ei ensisijaisesti makseta rahana hakijan tilille, vaan avustettavat kulut tulee laskuttaa Keravan kaupungilta tai toimittaa tosite tehdyistä hankinnoista Keravan kaupungille.

Harrastesetelin hakulomake 2020

https://kerava.fi/asioi-verkossa/avustukset  

4. Poissaolot

Yhden opetuskerran poissaolosta ei tarvitse ilmoittaa.  Pitkäaikaisesta poissaolosta on hyvä ilmoittaa toimistolle ja opettajalle. Oppilaan ollessa pois kuvataidekoulusta kolmatta kertaa perättäin, opettaja ottaa yhteyden kotiin. Kuvataidekoulu ei pysty järjestämään korvaustunteja oppilaan poissaoloista.

Lukukausimaksuun saa alennusta lääkärintodistusta vastaan, jos sairaudesta johtuva yhtäjaksoinen poissaolo kestää yli kuusi viikkoa.

5. Vakuutukset

Kuvataidekoulu on vakuuttanut oppilaat tapaturman varalle.