Päättötyöt

”Pieniä lauluja elämästä on useista lyhyistä kertomuksista koostuva runosarjakuva. Pohdin teoksessa elämän suuria kysymyksiä, kuten ihmisen suhdetta itseen ja toisiin, rakkautta, menetystä ja onnellisuuden löytämistä. Vuonna 2018 valmistunut teos on minun toinen runosarjakuva.”
Joni Tasa


Ilari Salmi, Kuumailmapallot 2017

”Installaatio koostuu kymmenestä keraamisesta kuumailmapallosta, joiden tekemisessä on hyödynnetty kipsimuottia. Väritys ja kuviointi erottaa pallot toisistaan. Työn kantava ajatus oli pukea kevyt vapaus raskaaseen keramiikkaan. Halusin työn aiheen olevan positiivinen ja kuvastavan taiteen tekemisestä syntyvää ilon tunnetta.”

Ilari Salmi


Johanna Pajuniemi, 2013 Konflikti, keramiikka

Johanna Pajuniemi 2013 Konflkti, keramiikka Johanna Pajuniemi 2013 Konflikti, keramiikka
Konflikti 2013
”Työssäni taistelevat toisensa vastakohdat, pimeä ja valo, kaaos ja järjestys, ihmisyys ja epäihmisyys. Raunioituneen kappelin sisällä taistelevat kaksi keraamista lohikäärmettä ja kaksi ihmishahmoa niiden rinnalla. Käytin teoksessa monia eri keramiikan tekniikoita, koska halusin hyödyntää kaikkia oppimiani taitoja. Polton aikana kappeli hajosi monesta kohtaa, mutta käytin tilanteen hyväkseni ja sain kirkosta raunioituneemman näköisen.”
Johanna Pajuniemi