Ajankohtaista

Palautelomake etäopetuksesta:

https://forms.gle/St9oWQwgKN2Pyu9F6

***

KESÄKURSSI TYÖPAJAIKÄISILLE OPPILAILLE!

Keravan kuvataidekoululla on käytössään Ahjon Purkutaidetalossa (Moukaritie 4, 04220 Kerava) yksi huone, jossa teemme opettajan ohjauksella graffititaidetta sekä mahdollisesti installaatiotaidetta kierrätysmateriaaleista. Kuvataidekoululaisilla on upea mahdollisuus päästä seuraamaan taiteilijoiden työskentelyä läheltä ja osaksi kesällä avautuvaa talon kokoista näyttelyä.

Opettajana: Juho Hellsten (Kuvataiteilija ja kuvataidekasvattaja)

2.-5.6.2020 joka päivä klo10-15 

  • klo10-11.30 työskentelyä purkutaidetalossa
  • lounastauko 11.30-12.30. Omat eväät mukaan!
  • klo 12.30-15 työskentelyä purkutaidetalossa

https://www.instagram.com/purkutaide

Purkutaide kesäkurssi vain keravan kuvataidekoulun oppilaille. Ikäraja 12+

***

ILMOITTAUDU NYT KESÄN KIVOIMMALLE TAIDELEIRILLE!

Kaipaavatko lapsesi kesäksi tekemistä? Seikkailutaidekoulu ja Keravan kuvataidekoulu järjestävät SEIKKAILUTAIDELEIRIN 7-12-vuotiaille lapsille kesäkuussa 1.-4.6. klo 10:00-15:00. 
Leirillä tehdään erilaisia taidejuttuja, retkeillään, leikitään, seikkaillaan ja rakennetaan majoja! Kuvaamme seikkailuelokuvan ja etsimme piilotettua aarretta!
Leiri toteutetaan mahdollisimman turvallisesti. Ryhmäkoko pidetään maltillisena (maksimissaan 20 lasta) ja noudatamme koko ajan hyvää hygieniaa. Vietämme mahdollisimman paljon aikaa ulkotiloissa: evästaukoja, taidehetkiä ja seikkailuretkiä! Kurssilla opettajana toimii kaksi kuvataideopettajaa. 
Seikkailutaidekoulun leireillä ja kursseilla on tosi kivaa ja on ilo päästä laajentamaan toimintaa myös Keravalle! 
🙂 Tervetuloa! Ilmoittautuminen tämän linkin takaa tai suoraan osoitteessa kerkuva.eepos.fi

https://seikkailutaidekoulu.com/kesa2020/
***

****************************************************************

kerkuva.eepos.fi

****************************************************************

Tervehdys kaikki kuvataidekoulun oppilaat ja vanhemmat!

Toivottavasti olette kaikki pysyneet terveinä ja maltatte odottaa kotosalla, kunnes tilanne rauhoittuu ja pääsemme palaamaan normaaliin elämään. Kavereihin voi olla kiva pitää yhteyttä, vaikka videopuheluilla whatsappilla tai sitten netin kautta eri sovelluksilla (zoom, skype, hangouts..). Vaikka koko kuvisryhmän kanssa!

Meillä kuvataidekoululla opettajat ovat tehneet kovasti töitä, jotta keksimme kuinka teidän oppilaiden kanssa etäopetus saadaan toteutumaan. Kaikille oppilaille on jaettu materiaalipaketit ja lähetämme vielä hieman täydennystä postitse. Materiaalipaketti on kuvataidekoulun oppilaiden ikäryhmään soviteltu ja sisältää perustarvikkeet. Materiaaleja ei tarvitse palauttaa, kun normaali lähiopetus alkaa.

Etäopetuksesta:

Jokainen oma opettaja on ryhmiinsä yhteydessä parhaiten kokemallaan tavalla. Se voi olla sähköpostitse, puhelimitse soittamalla tai tekstaamalla, whatsappilla tai zoomilla/skypellä/hangoutsilla. Opettaja antaa viikoittain tehtäviä ja ilmoittaa kuinka tehtäviä palautetaan. Tavoitteena on, että oppilaiden taiteen perusopetus jatkuu, mutta opetusmuoto on vain eri tämän poikkeustilan aikana. 

Lisäksi haluamme painottaa, että toivottavasti taiteen tekeminen olisi oppilaille avuksi ja iloksi, eikä aiheuta teille paineita. Tehtävien suunnittelussa olemme painottaneet siihen, että tehtävät ovat materiaaleiltaan saavutettavia, eivätkä ole sidottuja tiettyihin laitteisiin tai sovelluksiin. 

Toivottavasti pääsemme pian takaisin lähiopetukseen sillä, meillä on monta kivaa projektia suunniteltuna! 

Jatkoilmoittautuminen:

Muistutan vielä, että jatkoilmoittautuminen ensi syksylle on vielä hetken käynnissä osoitteessa kerkuva.eepos.fi, jonka jälkeen avaamme ilmoittautumisen uusille oppilaille! Jos tunnukset ovat hukassa, laittakaa viestiä toimisto@keravankuvataidekoulu.fi

Kevään animaationäytös peruttu:

Osalla jäi vielä kesken 8.4 suunniteltuun animaationäytökseen tekeillä olleet animaatiot, joten siirsimme näytöksen nyt verkkoon. Valmiit animaatiot näytetään Youtubessa ja julkaistaan muualla sosiaalisessa mediassa. Yritämme saada syksylle uuden ajan näytökselle kirjastossa.

Sosiaalinen media ja nettisivut:

Seuratkaa meidän kanaviamme, jolloin pysytte myös parhaiten informoituna nopeissa muutoksissa.

www.keravankuvataidekoulu.fi

https://www.facebook.com/Keravankuvataidekoulu/

https://www.instagram.com/keravankuvataidekoulu/

*****************************************************************

***************************************************************

KUVATAIDEKOULUN TOIMINTA ETÄOPETUKSESSA 13.4 saakka

Keravan kuvataidekoulun lähiopetus keskeytetty 13.4 saakka.

Työstämme paraikaa etätehtäviä, jotka lähetämme heti kun saamme aineiston valmiiksi. Tehtävät eivät ole velvoittavia, vaan tueksi näinä erikoisina aikoina. Pidetään huolta toisistamme ja nähdään pian!

Terveisin,

Heidi Savilakso-Saatsi, kuvataidekoulun rehtori sekä kaikki kuvataidekoulun opettajat

******************************************************************

Seikkailutaideleiri Keravan kuvataidekoululla

Polkaise kesäloma käyntiin seikkailutaideleirillä! 

Keravan kuvataidekoulun ja Seikkailutaidekoulun kesäleirillä tehdään joka päivä seikkailuretki kuvataidekoulun lähimaastoon! Retkillä tutkitaan Keravaa seikkailijan silmin, leikitään, liikutaan ja luonnostellaan. 

Retkien innostamana tehdään seikkailuelokuva ja maalataan taideteoksia. Lisäksi rakennamme ulos taidemajan, teemme retken taidemuseo Sinkkaan, piirrämme jättimäisen taideteoksen katuliiduilla ja selvitämme, onkohan Keravalle piilotettu aarre? Kurssi huipentuu seikkailutaidenäyttelyyn!

7-12-vuotiaille.

Maanantaista torstaihin 1.-4.6. klo 10-15. 
Leiripäivien aikana pidetään evästauko, omat eväät mukaan.

Leirin hinta on 95 € 

Leiriläiset ovat vakuutettuja Keravan kuvataidekoulun puolelta.

Lisätietoja https://seikkailutaidekoulu.com/kesa2020/
ja ilmoittautuminen osoitteessa kerkuva.eepos.fi

SEIKKAILUTAIDEKOULU
https://seikkailutaidekoulu.com/
IG: @seikkailutaidekoulu
FB: Seikkailutaidekoulu

************************************************************************

Keravan kuvataidekoulun vuosinäyttely MAA 22.1-2.2.2020

Avajaiset 21.1.2020 klo 17-19

Iso-Hollon aukio, Paasikivenkatu 9, 04200 Kerava

Keravan kuvataidekoulun 5-20 -vuotiaat oppilaat ovat syyslukukauden aikana lähestyneet aihetta Maa monin eri tekniikoin ja näkökulmin. Pohdinnoissa on olleet maanalaiset maailmat, pelikorttien suunnittelu, kehon ja kasvojen kieli, kasvillisuus ja luonto, oma kosketus maan pintaan ja suhde maantieteeseen, vuodenajat ja voimaeläimet, avaruus, syvänmeren kalat sekä Yggdrasil eli Maailmanpuu. 

Näyttelyssä on esillä laajalti grafiikkaa (syväpaino-, kohopaino-, monotypia-, solumuovipainografiikkaa), keramiikkaa (alilasitevärein kuvioitu kivitavarakeramiikkaa, savustettua ja rakukeramiikkaa), maalauksia (akryyli-, muste-, akvarelli- ja peitevärit) sekä neulanreikäkamerakuvaus.

Kuvataidekoulun animaatioita näytämme 8.huhtikuuta klo 14-20 Keravan kirjaston satusiivessä, jolloin oppilaiden työt pureutuvat Maa aiheeseen animaation keinoin.

Jouluinen tervehdys kuvataidekoululta!

Syyslukukausi on mennyt vauhdikkaasti ja nyt olemme jo joululoman äärellä. Viikolla 50 on siis viimeiset opetustunnit, jolloin pidämme tuntien aikana nyyttärit, työstämme keskeneräisiä töitä, opettajat jakavat tehtävälistat syyslukukaudelta ja jaamme työt kotiin. Muistakaa siis ottaa tulevan viikon tunnille jotain pientä herkkua nyyttäreitä varten.

Osan töistä pitäisimme vielä tammikuun ajan, jolloin meillä on kuvataidekoulun vuosinäyttely Galleria Allissa 21.1.-2.2.2020. 

Opetus jatkuu taas kevätlukukaudella 7.1.2020 alkaen.

************************************************************************

Keravan kuvataidekoulu juhlistaa lapsen oikeuksien päivää 20.11.2019 valolla ja väreillä

Jokaisella lapsella on oikeus vapaa-aikaan, jolloin voi levätä ja leikkiä. Lapsella on oikeus osallistua kulttuuritoimintaan ja harrastaa taiteita. Valtion tulee tukea kaikkien osallistumista asuinpaikasta riippumatta. (Lapsen oikeuksien julistus, 31 artikla)

Kansainvälistä lapsen oikeuksien päivää vietetään 20.marraskuuta kaikkialla maailmassa. Tänä vuonna YK:n lapsen oikeuksien sopimus täyttää 30 vuotta. Päivän tarkoituksena on tuoda esiin lapsen oikeuksien sopimusta ja herättää keskustelua lasten hyvinvointiin liittyvistä asioista meillä ja maailmalla. Päivä saatiin nimettyä lapsen oikeuksien päiväksi suomalaisiin kalentereihin vuonna 2002 Suomen UNICEFin aloitteesta.

(Lähde: https://www.unicef.fi/lapsen-oikeudet/lapsen-oikeuksien-paiva/)

Kuvataidekouluissa ympäri Suomen juhlistetaan Lapsen oikeuksien päivää rakentamalla lyhtypuistoja ja valoinstallaatioita sekä järjestämällä erilaisia tapahtumia ja juhlia. Keravan kuvataidekoulu osallistuu päivän juhlistamiseen valaisemalla talon ikkunat väripaperein ja oppilaiden tekemien siluettien kanssa. Kuvataidekoulun kaikissa oppilasryhmissä on tehty siluetteja koulun vuoden 2020 MAA-teeman mukaisesti. Valaisemalla Paasikiventie 5:ssa olevan vanhan ja kauniin koulurakennuksen, Kuvataidekoulu haluaa tuoda lasten taiteen kautta valoa ja väriä Keravalaisille sekä nostaa esille lapsen oikeuksia. 

Keravan kuvataidekoulu on laatinut tasa-arvo ja yhdenvertaisuussuunnitelman (http://keravankuvataidekoulu.fi/wp/wp-content/uploads/2018/09/tasa-arvo-ja-yhdenvertaisuussuunnitelma.pdf), jonka kautta kuvataidekoulu on asettanut kolme tavoitetta vuosille 2018-2021. Suunnitelma laaditaan kolmeksi vuodeksi kerrallaan. Ensimmäisenä tavoitteena on, että opetuksella tuetaan yhdenvertaisesti ja tasapuolisesti kaikkien oppimista. Tämä tarkoittaa sitä, että opettaja huolehtii, ettei oppilaita eriarvoisteta minkään ominaisuutensa vuoksi ja että kaikille tarjotaan yhtäläinen oikeus oppimiseen ja osallistumiseen. Myös arviointi on osa tasa-arvoista opetusta ja liittyy siihen, että jokaista oppilasta kannustetaan löytämään omat vahvuutensa ja etenemään opiskelussaan ainutlaatuisen opinpolkunsa kautta. Toisena tavoitteena on tehokas puuttuminen nimittelyyn ja haukkumiseen. Jokaisella oppilaalla on oikeus turvalliseen opiskeluympäristöön. Nimittely ja haukkuminen on osa syrjintää ja kiusaamista. Kolmantena tavoitteena on, että opettaja ei luokittele oppilaita tietynlaisiksi vaan kaikkia kohdellaan samalla tavalla sukupuolesta ja taustasta riippumatta. Kaikille oppilaille tarjotaan yhtälaisia, ikäkauteen sopivia tehtäviä, vastuita ja mahdollisuuksia tasapuolisesti.

Kuvia eri kuvataidekoulujen tapahtumista kerätään Kuvataidekoulujen liiton nettisivuille osoitteeseen https://youngart.fi/lyhtypuistoja-lapsen-oikeuksien-paivana/

Avoimet ovet ja syyskokous Keravan kuvataidekoulussa lauantaina 12.10 klo 10-14.30

Lauantain ryhmien tunnit pidetään osana tapahtumaa, mutta 6-7 -vuotiaiden opetus klo 15-16.15 on peruttu.

Oppilaat voivat pyytää mukaan perhettään tai ystäviään. Ovet ovat avoinna kaikille koulun toiminnasta kiinnostuneille.

Keravan kuvataidekoulu toimii yli 100-vuotiaassa Tomtebon talossa Aurinkomäellä, Paasikivenkatu 5. Paikalla olevat opettajat vastaavat kysymyksiin ja kertovat kuvataidekoulun toiminnasta.

Tervetuloa kuvataidekoulun oppilaat, vanhemmat, sisarukset ja kaverit! 

Avoimien ovien jälkeen kuvataidekoululla on Keravan kuvataidekoulun kannatusyhdistys ry:n syyskokous klo 14

Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat. Toivomme uusia innokkaita jäseniä! Uudet jäsenet ovat tervetulleita kuvataidekoulun hallitukseen vaikuttamaan lasten- ja nuorten kuvataidekoulun toimintaan.

Kannatusyhdistyksen vapaaehtoinen jäsenmaksu 18€ lähetetään kaikille uusien oppilaiden perheille ennen syyskokousta.  Toivomme teidän vanhempien kannattavan yhdistyksemme toimintaa, koska se ylläpitää kuvataidekoulua ja mahdollistaa sen kehittämisen.

*********************************************************************************

Tuettu oppilaspaikka – lisähaku keravalaisille oppilaille

Taloudellisesti tuettuun oppilaspaikkaan järjestetään erillinen lisähaku. Tukea voidaan hakea 7-20-vuotiaalle keravalaiselle taiteen perusopetuksen piirissä olevalle oppilaalle. Taloudellisesti tuetun oppilaspaikan saajalle annetaan huojennusta lukukausimaksuihin, ja sitä myönnetään koko lukuvuodeksi. Tuen tarve tulee perustella. Haku on kaksivaiheinen.

Taloudellisesti tuettua oppilaspaikkaa haetaan syyskuun loppuun mennessä (ma 30.9.) vapaamuotoisella hakemuksella, josta ilmenevät perustelut taloudellisen tuen tarpeesta sekä oppilaan ja huoltajan yhteystiedot. Hakemus osoitetaan rehtori Heidi Savilakso-Saatsille ja sen voi lähettää joko sähköpostitse etunimi.sukunimi@keravankuvataidekoulu.fi tai postitse (Paasikivenkatu 5, 04200 Kerava). Tukea voidaan myöntää vain kuvataidekoulun keravalaisille oppilaille. 

************************************************************************

Taloudellisesti tuettu oppilaspaikka

Vapaamuotoiset tuetut oppilaspaikat ovat haussa syyskuun loppuun saakka. Lähetä vapaamuotoinen hakemus sähköpostilla rehtorille osoitteeseen heidi.savilakso-saatsi@keravankuvataidekoulu.fi tai kirjeenä osoitteeseen Paasikivenkatu 5, 04200 Kerava. Maksuhuojennuksen perusteena on oppilaan kiinnostus kuvataideharrastukseen sekä perheen taloudellinen tilanne.

************************************************************************

Lukuvuosi 2019-2020

Syyslukukausi 16.8.-14.12.2019
Kevätlukukausi 7.1.-18.5.2020

Avoimet ovet lauantaina 12.10.2019 klo 10-14.30

Syysloma 14.-19.10.2019

Pyhäinpäivänä 2.11.2019 ei ole opetusta

Kevätnäyttely 21.1 – 2.2.2020, avajaiset tiistaina 21.1 klo 17-19

Talvivapaa 17.-22.2.2020 (vko 8)

Animaationäytös kirjaston Satusiivessä keskiviikkona 8.4.2020 klo 14-20

Pääsiäisloma 9.4.-13.4.2020

Näyttelyretkipäivä keskiviikkona 29.4.2020

Opetusta ei ole:

  • ma-ti 20.-21.1.2020 (Näyttelyn pystytys ja avajaiset)
  • ke 8.4.2020 (Animaatiopäivä)
  • ke 29.4.2020 (Näyttelyretkipäivä)
  • 30.4.2020 (Vapunaatto)
  • 1.5.2020 (Vappu)

************************************************************************

***

Kuvataidekouluun uusi rehtori

Keravan kuvataidekoulun uudeksi rehtoriksi on valittu sipoolainen TaM Heidi Savilakso-Saatsi 1.8.2019 alkaen. Savilakso-Saatsi siirtyy Keravalle Vantaan kuvataidekoulun opettajan virasta. Koulutukseltaan hän on Taiteen maisteri Aalto-yliopiston taidekasvatuksen laitokselta sekä kuvataiteilija AMK Lahden taideinstituutista. Hänen erityisosaamisensa painottuu mediataiteen ja sarjakuvataiteen alueelle. 

Saara Mesterton siirtyy nykyisestä rehtorin toimesta Keravan kuvataidekoulun opettajaksi ja perehdyttää tulevan rehtorin. Mesterton keskittyy jatkossa enemmän opetustyöhön ja omaan taiteen tekemiseen. Hän toimii aktiivisesti videotaiteen ja maalaustaiteen parissa.

***

Kevätlukukausi 2019

Kuvataidekoulun kevätlukukausi päättyy 13.5 alkavalla viikolla. Viimeisellä tunnilla jaetaan oppilaille työt ja tehtävälistat sekä vietetään kevätkauden päättäjäisiä nyyttikestien merkeissä. Koulun puolesta tarjotaan mehua ja keksejä. Oppilaat voivat tuoda omia herkkuja jos haluavat.

Keravan kaupungin harrastestipendin hakuaika on alkanut. Sitä voi hakea syksyllä 2019 alkavaan kuvataidekoulun lukukauteen 7–17 -vuotias keravalainen nuori (1.1.2002–31.12.2012 syntyneet). Valintaperusteina ovat mm. lapsen ja perheen taloudelliset, terveydelliset ja sosiaaliset olosuhteet. Harrastestipendin hakuaika on 24.4.2019–17.5.2019.

Hakulomakkeita ohjataan tulostamaan netistä www.kerava.fi > Asioi verkossa > Avustukset. Suora linkki tuolle sivulle on https://kerava.fi/asioi-verkossa/avustukset#harrastestipendi . Toinen vaihtoehto on hakea paperinen hakulomake Asiointipisteestä (Kultasepänkatu 7).

Ilmoitus ensi syksyn uusista oppilaspaikoista lähetetään huoltajille kesäkuun alussa, juhannukseen mennessä.

Kuvataidekoulun henkilökunta kiittää kuluvasta vuodesta ja toivottaa kaikille hyvää kesää!

***


kerkuva.eepos.fi

Vanhojen oppilaiden ilmoittautuminen lukuvuodelle 2019-2020 1.4.-25.4.2019.
Uusien oppilaiden ilmoittautuminen lukuvuodelle 2019-2020 27.4.-28.5.2019.


Keravan kuvataidekoulun kannatusyhdistys ry:n kevätkokous on kuvataidekoululla, Paasikivankatu 5, torstaina 11.4. klo 18.00. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat; vuoden 2018 tilinpäätös ja vuosikertomus. Tervetuloa!


Tervetuloa kevätnäyttelyn avajaisiin 2.4. klo 17-19!Keravan uudistetun Asemansillan vihkijäiset 11.1.2019 klo 17.00. Tervetuloa!